Timp de 9 ani, La Roche-Posay impreună cu medicii parteneri au oferit posibilitatea de a iti verifica GRATUIT alunitele in perioada Iunie-Iulie.

Anul acesta, gandindu-ne la siguranta ta si a celor din jurul tau, La Roche-Posay impreuna cu medicii dermatologi raman in continuare alaturi de tine cu informatii despre EXPUNEREA LA SOARE pe noua platforma de educare digitala. Aici vei putea regasi articole educative create de acestia, videoclipuri scurte in care explicam termeni precum UVA, UVB, ARSURI SOLARE sau iti aratam cum iti poti EVALUA ALUNITELE tale si ale celor dragi tie.

MELANOMUL – UN CANCER IN CRESTERE IN EUROPA, CAUZAT DE EXPUNEREA NEPROTEJATA LA SOARE

“Melanomul malign este una din cele mai agresive tumori maligne. Se dezvolta pe seama melanocitelor sau a celulelor nevice si poate porni dintr-un tegument sanatos, dintr-un nev nevo-celular displazic, jonctional, sau dintr-un nev albastru. Apare cel mai frecvent la nivel cutanat, dar se poate prezenta in orice tesut ce contine celule pigmentare. La sexul feminin s-au observat localizari frecvente la nivelul membrelor inferioare, iar la sexul masculin la nivelul trunchiului.

Melanomul malign are o incidenta in continua crestere in ultimele decenii, de aceea recomandam periodic un consult de specialitate al alunitelor suspecte la medicul dermatolog, si sustinem Campania nationala Zilele Protectiei Solare.”
– dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie, Centrul Medical Bioderm

Date ingrijoratoare privind expunerea la soare:

95% dintre razele UV ce ajung pe suprafata Pamantului sunt de tip UVA.*
Razele UVA pot patrunde prin nori si chiar ferestre. Sunt prezente pe intreaga durata a zilei de la rasarit, pana la apus si pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, chiar si iarna. Acestea sunt responsabile de foto imbatranirea pielii noastre prematur sau foto sensibilizarea pielii noastre, ce poate duce la alergii solare.

*D’Orazio J, Jarrett S, Amaro-Ortiz A, Scott T. UV radiation and the skin. Int J Mol Sci. 2013 Jun 7;14(6):12222-48. doi: 10.3390/ijms140612222. PubMed PMID: 23749111; PubMed Central PMCID: PMC3709783.

35%
30%
10%
5%
70%

1Melanoma incidence and mortality in Europe: new estimates, persistent disparities, Bristish Journal of Dermatology, iunie 2012

3Studiu realizat în colaborare cu 150 de dermatologi din toată țara, pe un eșantion de 6900 de pacienți, în perioada mai – august 2010.

4Robinson JK eDESPRE MELANOM.t al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000

5Sindicatul Francez al Dermatologilor și Venerologilor, 10 martie 2008

DEMONSTRAT CLINIC! PROTECTIA SOLARA AJUTA LA PREVENIREA MELANOMULUI INTR-UN MOD EFICIENT

De 30 de ani La Roche-Posay este implicat alaturi de comunitatea stiintifica pentru a promova protectia solara in lume. De mai bine de 40 de ani, La Roche-Posay colaboreaza cu dermatologi la nivel international pentru a crea produse de ingrijire si machiaj, avand la baza apa termala La Roche-Posay. Peste 25.000 de medici din intreaga lume recomanda zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.