Toate produsele cu SPF 50+ protejeaza la fel? Care este diferenta?

 “Un produs cu SPF50+ trebuie sa indeplineasca cerinte si calitati specifice: fotoprotectie sigura, toleranta si stabilitate.”                           

Dr. Jian Anca Medic Primar Dermato-Venerologie

 

Cele mai eficiente produse de protectie solara sunt acelea pe care le aplicam zilnic. In alegerea unui produs de protectie solara nu conteaza doar eficacitatea sau toleranta. Un produs cu SPF50+ trebuie sa indeplineasca cerinte si calitati specifice: fotoprotectie sigura, toleranta si stabilitate.

Pentru a evalua eficacitatea unui produs de protectie solara trebuie sa urmarim in primul rand raportul indicilor UVA/UVB.

UltraVioletele de tip B sunt cauza principala a arsurilor solare si a riscului crescut de aparitie al  cancerului de piele. UltraVioletele de tip A contribuie la imbatranirea pielii, alergii solare si la un risc mai mare de cancer de piele.

Produsele de protectie solara trebuie sa contina filtre care sa absoarba razele ultraviolete de tip A si B . Aceste criterii sunt exprimate folosind doi indici SPF si UVAPF. SPF este factorul de protectie solara responsabil de protectia impotriva razelor de tip UVB si UVAPF este responsabil de protectia fata de razele UVA. Este foarte important ca intr-o crema sa regasim un echilibru intre acesti doi factori, raportul dintre SPF/UVAPF  sa aiba o valoare mai mica sau egala cu 3.

Asadar in momentul alegerii unui produs de protectie solara 50+, va invit sa tineti cont de filtrele continute si de toleranta acestora.